Szeptemberben és októberben 123 migránst fogtak el Letkés térségében

Újabb migráns csoportot tartóztattak fel a rendőrök Letkésen november 21-én. Egy személyautóban hét fő utazott, közülük két kiskorú és egy nő – írja a 0627.hu. A térségi hírportál közölte: az elmúlt hónapokban megnőtt az ilyen típusú rendőri intézkedések száma, csak szeptemberben és októberben összesen 123 illegális bevándorlót fogtak el a rendőrség munkatársai.

A 0627.hu a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályától megtudta, hogy szeptemberben 5 alkalommal 18, októberben pedig 6 alkalommal 105 migránst tartóztattak fel. Érdekesség, hogy október 12-én 25, október 13-án 21, október 19-én 22, október 21-én 28, október 23-án 2, valamint október 25-én 7 fő bukott le.

A portál azt is megírta, hogy a legnagyobb számú külföldi csoportot október 21-én, egy szobi benzinkútnál parkoló kisteherautóban találták a rendőrök. A járművezető elmenekült a helyszínről, sorsukra hagyta a raktérben utazó 28, magát szír állampolgárnak valló külföldit. Az említett személyek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok szerint – visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrség a 0627.hu-nak elmondta, hogy a Váci Rendőrkapitányság illetékességi területén megnőtt az ilyen típusú rendőri intézkedések száma. Korábban főként a nemzetközi vasútvonalat használták a nyugat-európai országokba való tovább utazáshoz, ám a szlovák rendőrökkel közös járőrszolgálat rendszeressége miatt az útvonal a vasútról áttevődött közútra. Továbbra is azt kérik, ha valaki gyanús embereket lát, tegyen bejelentést a 112 központi segélyhívón.

(Forrás: 0627.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!