Marihuánát termesztett Esztergom külterületén található állami tulajdonú erdőben

Felfüggesztett börtönbüntetést szabhatnak ki azzal a férfival szemben, aki Esztergom külterületén marihuánát termesztett. A vádirati tényállás szerint a vádlott májusban Esztergom külterületén állami tulajdonú erdőben ültette el a 10 tő indiai hasis kendert.

A kertépítő végzettséggel rendelkező vádlott a növények részére ültetőgödröket alakított ki, a talajt virágfölddel dúsította, az ültetvényt száraz ágakkal körül vette, hogy az arra járó állatoktól megvédje, illetőleg a vadak elriasztása céljából a saját ruházatából pólókat helyezett el az ágakon. A vádlott az ültetvényt rendszeresen látogatta, azt a magával vitt műanyag kannákból öntözte és gondozta.

A nyomozó hatóság a kábítószert 2022. július 3-án lefoglalta és az ültetvényt felszámolta. A vádlott által termesztett növényi egyedek számára figyelemmel a kábítószer mennyisége nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a férfival szemben termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat az Esztergomi Járásbíróságon és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

(Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!