Virágos Magyarország: elismerést kapott Csolnok

A Szent János park kialakításárért, illetve a Gyermek-liget fásítási programért elismerését fejezte ki a csolnoki önkormányzat számára Horváth Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója – olvasható az önkormányzat Facebook oldalán.

Megérkezett a zsűri értékelése: “A település elkötelezett a környezetszépítés terén. A faültetéseket a már meglévők mellé, egy újabb gyermekliget kialakításával folytatják, 2021-ben 30 fát ültettek. Csolnok erőssége a közösség nagymértékű aktivizálása, pl. közösségi szemétszedés, önkormányzati szervezéssel takarítások, diákok bevonása a közterület szépítésébe. A település tiszta, rendezett összképet mutat.

A kialakított Szent János parkban szabadtéri színpadon kulturális események és ünnepségek, a rendezvényparkban falunap kerül megrendezésre. A településen átfolyó patak hídjait mindenhol virágosították, melyet a lakók öntöznek. Környezettudatosan a csapadékvizet 1 m3-es tartályokban gyűjtik, melyet a locsolásra használnak fel.

A Bányászati emlékpark és múzeum rendezett és folyamatosan karbantartott terület. Engedje meg, hogy még egyszer köszönetet mondjunk azért, hogy Csolnok is részt vett a versenyen, és elkötelezetten támogatta a Virágos Magyarország verseny céljait, küldetését!”

(Forrás és oklevél: Csolnoki önkormányzat Facebook)

(Borítókép: Google Maps)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!