Párkányi Barta Gyula Galériában tekinthetjük meg a XXII. Nemzetközi-Magyar Fotószalon kiállítási anyagának egy részét

A Magyar Fotóművészek Szövetsége 2023. január 11-én a Párkányi Barta Gyula Galériában mutatta be XXII. Nemzetközi-Magyar Fotószalon kiállítási anyagának egy részét. A vándorkiállítás 44 csodálatos fotót tartalmaz – közölte közösségi oldalán a Párkányi Városi Hivatal.

A beszámoló szerint Nagy Tibor a szövetség alelnöke beszédét azzal kezdte, hogy a Magyar Fotóművészek Világszövetsége tavaly ünnepelte megalakulásának huszadik évfordulóját, a jubileum pedig különleges számukra.

Hozzátette, hogy az idei megmérettetésre az amatőr fotósok öt kategóriában nevezhettek be: 1. kat. – Általános, 2. kat. – Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója, 3. kat. – Mit jelent magyarnak lenni?, 4. kat. – Kárpát-medence tájai, 5. kat. – Archaikus eljárással készült képek.

A verseny népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy versenybe 147 alkotótól 1617 fénykép érkezett az USA-ból, Franciaországból, Romániából, Szerbiából, Magyarországról, Ukrajnából és Szlovákiából. A szakmai zsűri összesen 320 fotót talált kiállításra alkalmasnak. „Az idei év nagyon sikeres volt a szlovákiai magyar fotósok számára. A zsűri 7 szerzőtől összesen 22 képet fogadott el. Fotósaink 2 arany- és 1 bronzérmet valamint 2 oklevelet szereztek. Aranyérmet kapott a perbetei Varga Tibor és a martosi Sedliak Pál. Holop Tibort Naszvadról bronzéremmel és oklevéllel díjazták. Gyetvai Zoltán Losoncról oklevelélben részesült“, értékelte a fotóverseny eredményeit Nagy Tivadar.” – írja a hivatal.

A kiállítás megnyitóján a a Párkányi Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola három növendéke, Tóth Dániel, Janicsek Boglárka és Dobsony Anna is közreműködött. A tárlat ingyenesen megtekinthető február 5-ig.

(Forrás és kép: Párkányi Városi Hivatal)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!