Pilisi Parkerdő: áradnak a patakok, kerüljük el a szurdokvölgyeket

„A hétvégi kirándulás tervezésénél érdemes figyelembe venni az áradást, ezért azt javasoljuk, hogy - különösen gyermekekkel - kerüljétek el a nagyon kedvelt szurdokvölgyeket, főleg a Rám-szakadékot” – közölte a minap a Pilisi Parkerdő a kiadós csapadékok nyomán keletkezett áradások kapcsán.

Facebook oldalukon közzétettek egy videót, melyen az látható, hogy a visegrádi Apát-kúti-völgyet átszelő és egyébként csendesen csordogáló patak vad folyammá duzzadt. Ennek oka, hogy a napokban a szokásosnál jóval több eső esett, ami felduzzasztotta a népszerű vízfolyást.

„Ilyenkor van különösen nagy jelentősége az erdei kistavaknak, vízgyűjtőknek, hordalékfogó gátaknak, melyek az erdő talaját és a településeket – jelen esetben Visegrádot – védik a lezúduló víztől. A Pilisi Parkerdő az elmúlt években különös figyelmet fordított az ilyen vízvisszatartó tereptárgyak létrehozására és gondozására” – tették hozzá.

A Parkerdő szerint a mostani helyzet óvatosságra int és azt javasolják, hogy a népszerű szurdokvölgyek helyett érdemesebb inkább a nagyszerű panorámát nyújtó kilátókat, például a Piliscsaba fölötti Dévényi Antal-kilátót vagy a Lajos-forrás fölötti Bölcső-hegyi kilátót felkeresni.

(Forrás, kép és videó: Pilisi Parkerdő)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!