Hárman is átvehették a Babits Mihály-díjat Esztergomban

Január 22-én, vasárnap tartották meg Esztergomban a Magyar Kultúra napi rendezvényt, melyen három Babits Mihály-díj "Esztergom Kultúrájáért" kitüntető címet adományoztak – közölte Hernádi Ádám a közösségi oldalán.

A polgármester bejegyzésében azt írja, hogy 1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz kéziratát.

„Városunk a Kapcsolatok Háza nagytermében rendezett ünnepi műsort ezen nap tiszteletére, ahol átadásra kerültek a Babits Mihály-díj “Esztergom Kultúrájáért” kitüntető címek. A műsorban közreműködött a Strigonium Consort Régizene Együttes, a Babits Mihály Színház, Maronka Csilla, valamint Németh Judit és Parragi György duója” – számolt be az eseményről.

Hernádi Ádám azt is közzétette, hogy idén Szabó Judit textilrestaurátor művész, Pálmai Árpád esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium ének-zenetanára, kórusának karnagya és a Ferences templom orgonistája és Sárosi Attila amatőr helytörténész, az Esztergom Anno szerkesztője kapta meg a díjat.

„Szívből gratulálok a díjazottaknak és Esztergom Megyei Jogú Város nevében köszönöm városunk hírnevét mind Magyarországon, mind külföldön öregbítő tevékenységüket!” – tette hozzá.

(Forrás és kép: Hernádi Ádám közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!