Elfogadta a képviselő-testület az esztergomi költségvetést

2023. február 13-án tartotta meg rendkívüli ülését Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A képviselő-testület 21,5 milliárd forintos főösszeggel 10 igen 1 nem szavazat mellett elfogadta az Önkormányzat 2023. évi költségvetését – írja az esztergom.hu.

Hernádi Ádám polgármester az ülés elején köszöntötte a megjelenteket, megállapította, hogy az ülés törvényesen került összehívásra, azon megjelent 9 képviselő, a polgármester és mindkét alpolgármester, az ülés határozatképes. Nem vett részt az ülésen Bánhidy András, Cserép János dr. Révfalvi Gergely és Vargáné Drevenka Györgyi képviselő.

A meghívóban szereplő napirendi pont mellett a következő sürgősségi indítványt vették fel a napirendre:

Döntés Esztergom Város Önkormányzata képviselő-testületének 101/2022. (IV.07.), 102/2022. (IV.07.) és 103/2022. (IV.07.) számú határozatainak visszavonásáról

A képviselők a meghívóban szereplő napirendet egyhangúlag elfogadták.

Idén tovább folytatódnak a már megkezdett pályázati forrásból támogatott fejlesztéseink és jelentős mértékben tervez az önkormányzat önerőből is megvalósítani további beruházásokat, felújításokat.

Az utolsó napirendi pontban döntött a képviselő testület a 101/2022. (IV.07.), 102/2022. (IV.07.) és 103/2022. (IV.07.) számú határozatainak visszavonásáról. Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzatának kizárólagos tulajdonában áll Kovászna megyében, Vargyas község 205. szám alatti, az ingatlan-nyilvántartásba 23847. telekkönyvi számon bejegyzett Dániel kastély a szervesen hozzátartozó ezen telekkönyvi számon bejegyzett többi felépítménnyel együtt. A Strigonium Zrt. tulajdonjogának bejegyzését azonban az épületek vonatkozásában a román ingatlan-nyilvántartási hatóság elutasította, így a meghozott határozatok okafogyottá váltak és végrehajtásuk ellehetetlenült.

(Forrás és kép: esztergom.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!