Energiaracionalizálási program indul Dorogon

Elfogadta Dorog Város Képviselő-testülete az idei évre vonatkozó, óvatos költségvetést. A költségvetés szerint az önkormányzat 2023-ban mintegy 5,26 milliárd forintból gazdálkodhat – olvasható a város hivatalos oldalán, ahol megtalálható a részletes, a fejlesztéseket is tartalmazó dokumentum.

A városvezetés energiaracionalizálási programot hirdetett, amelynek keretében megvizsgálják, hogy egyes közintézmények hogyan válhatnak le a távhő-rendszerről. Ennek érdekében az energiahatékonyság jegyében átalakítanák a Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ, a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár, a Hétszínvirág Óvoda, a Nipl Stefánia Uszoda fűtési rendszereit.

Kisebb átalakítások várhatók idén a gyermekorvosi rendelőnél. A költségmegtakarítás jegyében szeretnék kicserélni a Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion reflektorjait is. A Petőfi Sándor Óvodában energetikai korszerűsítést terveznek, kicserélnék a nyílászárókat, illetve szigetelnék az épületet. A művelődési házban felújítanák a Furlán-üvegablakot, illetve a táncterem aljzatburkolatát.

(Forrás: dorog.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!