Két év kihagyás után újra áthalad Esztergomon a Tour de Hongrie mezőnye

„Kedves Esztergomiak! Jó hír a kerékpározás szerelmeseinek! Május 13-án érinti városunkat a Tour de Hongrie Martonvásár-Dobogókő szakaszának mezőnye! Szurkoljunk együtt ezen a napon a versenyzőknek!” - közölte Hernádi Ádám polgármester a közösségi oldalán.

Mint ismert a magyar országúti kerékpáros verseny több év kihagyás után 2015-ben kapott új erőre. Az új érában először 2019-ben érintette a térséget a sportrendezvény, akkor az első, Velencéből induló etap Esztergomban ért véget.

Egy évvel később egy Esztergomból rajtoló és oda beérkező futammal startolt el a Tour de Hongrie, akkor a mezőny a befutó előtt az Esztergom-Pilismarót-Dobogókő-Esztergom kört háromszor tette meg.

A magyar verseny három év után tér vissza a városba, május 13-án a Martonvásár-Dobogókő szakasz 206 kilométernyi távot és 2646 méter szintet rejt magában, így igazi kihívást jelent majd a bicikliseknek. A résztvevők Komárom-Esztergom megyébe Szomornál érkeznek be, majd Gyermely – Bajna – Nagysáp – Tokod – Tát – Esztergom érintésével az 1111-es úton folytatják tovább útjukat Dobogókő felé.

Mielőtt a mezőny a hegytetőn célba érne, háromszor megteszik majd a Pilisszentkereszt – Csobánka – Pilisvörösvár – Pilisszántó – Pilisszentkereszt kört.

(Forrás: Hernádi Ádám közösségi oldala/bringazas.hu/Tour de Hongrie)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!