Lujza

Hídlap

Ars Sacra fesztivál Péliföldszentkereszten

Szeptember 12-én és 13-án rendezik meg a péliföldszentkereszti Gerecse Natúrpark Látogatóközpontban az Ars Sacra szakrális és művészeti fesztivál, melynek idei témája a víz. Az első napon alkotói műhelyek, fáklyás séta, míg másnap filmvetítések és habparty is várja az érdeklődőket. Részletek itt.

Hídlap

Ars Sacra fesztivál Péliföldszentkereszten

Szeptember 12-én és 13-án rendezik meg a péliföldszentkereszti Gerecse Natúrpark Látogatóközpontban az Ars Sacra szakrális és művészeti fesztivál, melynek idei témája a víz. Az első napon alkotói műhelyek, fáklyás séta, míg másnap filmvetítések és habparty is várja az érdeklődőket. Részletek itt.

Hídlap

Az ötödik pecsét – könyvtármozi Pilismaróton

A KönyvtárMozi program keretén belül vetítik le szeptember 8-án a pilismaróti Heckenast Gusztáv Községi Könyvtárban Az ötödik pecsét című filmet. A részvétel ingyenes de a rendelkezésre álló hely miatt előre kell jelezni a részvételi szándékot. A filmezés mellett beszélgetés is lesz, melyet Cserteg István vezet majd.

Hídlap

Gyere fel a Prédikálószékre!

Szeptember első vasárnapján rendezi meg a Piliscsabai Természetjáró Egyesület a “Gyere fel a Prédikálószékre” teljesítménytúrát. A lényeg, hogy 10 és 13 óra között találkozzanak az érdeklődőkkel a Visegrádi-hegység 639 méter magas csúcsán. A kirándulással kapcsolatban további információ itt érhető el. (Borítókép: Pilisi Parkerdő.)

Hídlap

Miquèu Montanaro koncertje Verőcén

Miquèu Montanaro francia zeneszerző saját szerzeményeivel lép fel március 8-án, vasárnap a Verőcén található Forrás Irodalmi Kávézó és Könyvesbolt épületében. Dalait számos hazai és külföldi művész előadta már. A vendég előadó az életről, halálról, utazásról és a szerelemről is énekel majd.

Hídlap

Galántai Zsófia Megújulás II. című kiállítása Esztergomban

Március 6-án, 17 órakor kezdődik Galántai Zsófia festőrestaurátor-művész kiállításának megnyitója a Szentgyörgymezői Olvasókörben. A vetített képes előadás témája a szentgyörgymezői Szent György templom belsőjének megújulása. A belépés ingyenes, a kiállítás március 30-ig látogatható.

Hídlap

English Morning Tea Party – Scotland Day Nagymaroson

Március 5-én a beszéd mellett az elmaradhatatlan angol te és szendvics tölt be fontos szerepet a Nagymarosi Művelődési Házban. Ezen a héten skót kockás színekben Tom Chiltonnal, a Dagda Zenekar énekesével beszélgetnek majd, aki néhány skót dallal is meglepi a publikumot.

Hídlap

Múltidéző sétát szerveznek Bátorkeszin

Február 23-án, vasárnap 14 órától a Pro Futuro Villa Kezw polgári társulás az Idegenezetők világnapja alkalmából múltidéző sétát tart Bátorkeszin. A mintegy két órás programot a bátorkeszi zsidóság történelmével, életük helyszíneivel ismertetik meg az érdeklődőket. A séta a kultúrháztól indul.

Hídlap

Asszonyfarsang Táton

Február 22-én 19 órakor kezdődik a Táti Kultúrházban a hagyományos Asszonyfarsang, melyre kizárólag hölgyek léphetnek be. Minden jelmezben érkezőt vendégül látnak egy pohár italra. Az este hangulatáról a Bónusz Zenekar gondoskodik. A jegyárakkal kapcsolatban itt lehet érdeklődni.

Hídlap

Múltidéző banyabál Zebegényben

Február 21-én, 17 órai kezdettel a zebegényi iskola ebédlőjében idézik meg a régi banyabálok hangulatát. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt. A batyus rendezvényre bárki vihet magával inni- és ennivalót. A belépés ingyenes.

Hídlap

Szűcs Nelli és Trill Zsolt látogat az esztergomi könyvtárba

Február 10-én, 17 órától Szűcs Nelli színművésznővel, valamint Trill Zsolt Jászai Mari-díjas magyar színművésszel, érdemes és kiváló művésszel találkozhatunk az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban. A Könyvtári beszélgetések programsorozat vendégeivel, vagyis a színművész-házaspárral Bánhidy Vajk moderátor beszélget majd. A belépés ingyenes. (Borítókép: kepmas.hu)

Hídlap

Lanner Kvartett koncert Kismaroson

Február 9-én, 15 órakor lép fel a Kismarosi Művelődési Házban a Lanner Kvartett. A 2012-ben alakult egyesület tagjai eltökéltek abban, hogy újra lehet éleszteni a “házi-muzsikálást”, vagyis a koncertezésnek azt a formáját, mely a XIX. századi polgári szalonokban népszerű volt. A kvartettet kismarosi zenés vendégsége alkalmával Nagy László Adrián orgonaművész, zongoraművész és zeneszerző segíti ki. További információk itt érhetők el.

Hídlap

Keresztül-kasul Norvégián című előadás Esztergomban

Február 8-án, 17 órakor kezdődik az esztergomi Szentgyörgymezői Olvasókörben a Keresztül-kasul Norvégián című előadás, melyet kiállítással is egybekötnek. Köszöntőt mond Polgár József, az intézmény vezetője, majd a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) elnöke, Lieber Tamás, valamint Gábor Éva titkár tart élménybeszámolót az északi országban tett látogatásukról. A belépés ingyenes.

Hídlap

Nosztalgia diszkót rendeznek Sárisápon

Február 1-én, 20 órakor kezdődik a Bányász Közösségi Tér és Könyvtár nagytermében a Sárisáp és Környéke Körzeti Általános Iskola jótékonysági nosztalgia diszkója. A rendezvény bevételét az iskola javára fordítják. További részletek itt érhetők el.

Hídlap

Világjárók klubja -Selmeczi Kovács Ádám előadása Verőcén

Január 31-én, pénteken 19 órai kezdettel a Világjárók klubja újabb előadására várják az érdeklődőket. A verőcei művelődési házban ezúttal Selmeczi Kovács Ádám terepmadarász, természetvédelmi szakember mesél Kuvaitról. A belépés ingyenes.

Hídlap

Író-olvasó találkozó Závada Pállal Dorogon

Január 30-án, 17 órától a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtárban vendégeskedik Závada Pál. A Kossuth- és József Attila-díjas magyar író, szerkesztő, szociológus beszélgetőpartnere Bombitz Attila kritikus, irodalomtörténész lesz. A belépés ingyenes.

Hídlap

Dr. Teleki Balázs az esztergomi könyvtárban

Dr. Teleki Balázs főorvos lesz az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár Köztünk élnek programsorozatának következő vendége. A január 27-i rendezvényen Sinkó Gyula beszélget majd a meghívott vendéggel. A belépés ingyenes.

Hídlap

Világjárók klubja: Costa Rica előadás Verőcén

Január 24-én, pénteken 19 órától Világjárók klubja: Costa Rica címmel tart előadást Magyarkúti Gergely Verőce művelődési házában. Az ingyenes rendezvényen többek között arról is szó lesz, hogy mi közünk lehet a távoli országhoz, illetve megtudhatjuk, hogy tényleg ott legboldogabbak-e az emberek.

Hídlap

Szobacsoda című előadás Esztergomban

Január 18-án 15 órakor kezdődik az Esztergomi Művelődési Házban a Magyarországi Nemzetiségek Színházi Társulatának Szobacsoda című előadása. A magyar nyelven játszódó, anyanyelvű dalokkal tarkított zenés mesejátékot ét öées kortól ajánlják. További információk itt érhetők el.

Hídlap

Dr. Négyesi Lajos hadtörténész előadása a doni katasztrófáról

A doni katasztrófáról tart előadást január 16-án, csütörtökön az esztergomi Laskai Osvát Antikváriumban dr. Négyesi Lajos. A hadtörtnész nemrég járt a Don-kanyarban található síroknál, így személyes tapasztalatokkal rendelkezik az egykori csatamezővel és hadisírokkal kapcsolatban. Az ingyenes előadás 18 órakor kezdődik.

Hídlap

XXI. századi oktatásról szóló előadás Dorogon

Január 16-án, 17 órai kezdettel Tari Annamária pszichoanalitikus tart előadást a Dorogi József Attila Művelődési Házban XXI. századi oktatás – online diákok, offline pedagógusok címmel. Az ingyenes rendezvényt a nevével ellentétben nem csak a tanári pálya képviselői látogathatják. Érdemes időben érkezni, hiszen hamar elfogynak a helyek.

Hídlap
<<2020 dec>>
hkscpsv
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3